Větrníky
31.03.2020
Odpalované těsto mám už poměrně "zmáknuté", vyzkoušela jsem si více variant a hlavně vím, jak ho správně upéct. Osvědčilo se mi pravidlo 3x7 (7 minut péct na 220°C, další 7 minut snížit teplotu na 200°C a posledních 7 minut dopékat na 180°C). A byla jsem požádána o větrníčky. Výzva přijata...
Prošla jsem pár receptů a zjistila, že se proces přípravy skládá z hodně kroků. První výzvou byl karamel a karamelová šlehačka, které jsem také připravovala poprvé. Zadařilo se hned napoprvé a krásné vyfouklé větrníčky jsem nejprve naplnila pudinkovou šlehačkou a poté přišla na řadu ta karamelová. Zbývalo omočit vršky a bylo hotovo. Zní to jednoduše, že? No, padlo na to celé odpoledne:-)