Loupáky ze sádla

05.04.2020
V jedné facebookové skupině se lidé vrhli na pečení loupáků. Taky jsem na sladké kynuté rohlíky dostala chuť. Vzala jsem jejich recept a šup s těstem kynout. 

Nepodařilo se mi ho skrýt před zraky dvouletého synka. Má své zkušenosti s vykrajováním perníků a lineckého, takže okamžitě se rozletěly dvířka od skříňky a už tahal vykrajovátka. Chvíli mi zabralo mu vysvětlit, že kynuté těsto si vykrajování nenechá líbit. 

Vyválela jsem kruh a rozkrájena na trojúhelníky. Za bedlivého pozorování jsem smotala první rohlíček. A samozřejmě se ozvalo: "Šám!" "Jo, jo, pojď si to zkusit." a v duchu jsem si říkala, tak tohle kluku asi fakt nedáš. A on dal. S přehledem začal motat rohlíky a přendávat na plech. 

Už jsme spolu motali dvakrát. Poprvé jsem po něm rohlíky trochu doupravovala. Podruhé jsem je nechala tak, jak je vyrobil. A takhle krásně vypadají...

Phoenix's Baking © Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky