Choux au craquelin
26.03.2021
Francouzsky neumím a počeštěné "krakelíny" zní strašně. Prostě trochu vytuněné větrníky. Odpalované těsto dělám ráda a tak jsem ho zkusila s tímto francouzským vylepšením. Vyvalování vrstvy, která má popraskat, nebyl zrovna jednoduchý, bylo s tím celkem dost crcání, ale výsledek stál za to. Odpalované těsto v troubě vyšlo nádherně a krakelíny vytvořily úžasnou popraskanou křupavou vrstvu, které větrníčky (vlastně spíš profiterolky) posunulo na nový level. Pak už stačilo naplnit krémem a byly hned pryč.
O pár dni později jsem je zkusila upéct znovu, tentokrát v červeném a oranžovém barevném provedení. Recept stejný jako minule, ale už to nebylo úplně ono. Ani vzhledově ne. Ty obyčejné byly prostě lepší i hezčí.