Bezé roláda

08.03.2020

Stává se mi málokdy, že mi zbudou bílky. Většinou se vyhýbám receptům, kde se používají jen žloutky. Ale nějak se to sešlo a já jich měla v lednici šest. A co se šesti bílky? Šup na internet a něco najít. 

Všemi doporučované sněhové pusinky u nás nikdo nejí, na trubičky nebo makronky si netroufám a pak už je tu celkem velké množství receptů "bílkové něco". Chvíli byla ve hře bílková bábovka, ale nakonec vyhrála roláda, ke které jsem se dostala Peče celá země. Není to recept přímo ze soutěže, ale z přidruženého pořadu porotců

Dávala jsem tomu tak 50% šanci, že to skončí v koši. Neznámého roládového těsta se většinou obávám. A ono dobrý. Bílky se krásně vyšlehaly, těsto také bylo super. Upeklo se dobře. A nastala největší obava, aby to šlo rolovat a nelámalo se. Přímo v receptu bylo doporučení dát upečený korpus místo rolování za horka do lednice. A opravdu do fungovalo. Roláda byla pružná a dobře se s ní pracovalo. Naplněná byla jednoduše smíchanou smetanou ke šlehání se zakysanou a posypaná trochou mražených borůvek. Navrchu jsem ji už jen pocákala rozmixovanými jahodami. 

A to nejdůležitější nakonec. Všem neskutečně chutnala a sklidila jsem jen chválu. Upekla bych znovu, ale nemám bílky:-)

Phoenix's Baking © Všechna práva vyhrazena 2020
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky